Utmaningar och möjligheter – för ett hållbart samhälle i framtiden

  • Datum: –19.30
  • Plats: Universitetshuset, sal IX Biskopsgatan 3, Uppsala
  • Föreläsare: Anita Falkenek, VD för Krav och Årets alumn vid Uppsala universitet 2017
  • Arrangör: Uppsala Universitet
  • Kontaktperson: Sarah H Schütz
  • Föreläsning

Anita Falkenek, Årets alumn vid Uppsala universitet 2017, besöker universitet den 6 mars för att ge en öppen föreläsning på temat ”Utmaningar och möjligheter – för ett hållbart samhälle i framtiden”.

Anita Falkenek är VD för Krav och har länge arbetat med miljö- och hållbarhetsfrågor. Själva grunden är en examen i ekotoxikologi och biologi från Uppsala universitet.
 
Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen ”Årets alumn” till en alumn som gjort framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma.
 
Ur prismotiveringen 2017:
”Anita Falkenek är djupt engagerad och involverad i de utmaningar som samhället och livsmedelsproduktionen står inför i dag. Genom sitt enträgna arbete har hon bidragit till att svenska storföretag inser att miljö- och hållbarhet är självklara utvecklingsområden och förutsättningar för en lönsam affärsverksamhet. Genom sitt arbete för miljö- och hållbarhetsfrågor har Anita Falkenek tagit en aktiv roll i samhällets utveckling och bidragit till en bättre värld. Hon är därmed en god förebild för Uppsala universitets studenter.”
 
Anita Falkenke kommer den 6 mars även att hålla ett karriärseminarium för studenter vid institutionen för biologisk grundutbildning och ett seminarium tillsammans med Kuratorkonventet om studentnationernas miljöarbete.