Global Super Wednesday

Välkommen

till en inspirerande eftermiddag och kväll på temat internationalisering av högre utbildning. Vi vänder oss till studenter, forskare och personal och berättar om fördelarna av internationalisering av högre utbildning. Kom, lyssna, bidra och låt dig inspireras.

FÖR STUDENTER

På campus + Universitetshuset

Under eftermiddagen planeras ett antal evenemang, i samarbete med institutioner och studentorganisationer, på universitets olika campusområden i Uppsala. Mot kvällen välkomnar vi alla studenter till Universitetshuset där vi ger följande presentationer:

SAL IX Universitetshuset - FOKUS UTBYTESSTUDIER
 
17:30 - 18:30 MAXIMERA DIN CHANS TILL UTBYTESSTUDIER
Tips och tricks för att förbättra din ansökan. Internationella kansliet ger goda råd inför din ansökan till utbytesstudier.
18:30 - 19:30 GÖR NÅGOT OVÄNTAT
Gör dina utlandsstudier unika! Internationella kansliet presenterar ett urval av utlandsstudiemöjligheter som erbjuder det ”lilla extra” till dina studier.

___________________________________________________________________

SAL VIII Universitetshuset - FOKUS ERASMUSPRAKTIK & MFS

 
​17:30 - 19:00 FÄLTSTUDIER & PRAKTIK INSPIRATION
Vad kan man göra under fältstudier? Hur kan praktik i Europa se ut? Tidigare studenter presenterar sina projekt.
19:00 - 19:30 FÄLTSTUDIER & PRAKTIK - HUR SÖKER DU?
Internationella kansliet berättar hur du söker Minor Field Studies och Erasmuspraktik.
____________________________________________________________________
 

Studenter behöver inte anmäla sin närvaro men får gärna besöka och dela eventet på Facebook.

 

FÖR PERSONAL

För universitetsanställda - Fokus personalfortbildning och lärarutbyte utomlands samt att vara värd för inkommande personal.

SAL VIII Universitetshuset 

14.00 - 15.00
​Har du någon gång funderat på vilka finansieringsmöjligheter till kompetensutveckling/fortbildning utomlands som finns för UU:s anställda? Kom och lyssna på när personal som själva deltagit i personalfortbildning eller lärarutbyte utomlands berättar om sina erfarenheter. Internationella kansliet finns på plats för att svara på dina frågor angående ansökan.

15.00 - 16.00
Vad innebär det att vara värd för en inkommande personal från ett annat universitet? Hur bidrar det till den egna verksamheten? Personal som tagit emot inkommande personal berättar om sina erfarenheter.  

FÖR PERSONAL SOM ARBETAR MED INTERNATIONALISERING OCH FORSKARE AV STUDIER AV HÖGRE UTBILDNINGENS INTERNATIONALISERING

Universitetshuset SAL IV.

Forum för studier av den högre utbildningens internationalisering, vid EDU arrangerar sin andra internationella forskningskonferens. Hit välkomnas personal som idag arbetar med internationalisering och som vill fördjupa sina kunskaper om områdets forskningsfront. Varför väljer studenter att läsa utomlands och vad och var läser man? Vilka kommer till Sverige? Hur har införandet av studieavgifter påverkat vilka som kommer hit? Vilka är de globala trenderna inom internationalisering av högre utbildning? Vilka skillnader finns mellan de nordiska länderna?

Fullständigt program för konferensen publiceras inom kort.

Vi ber att forskare och personal gärna anmäler sitt intresse att delta i konferensen. Registreringen är öppen mellan 5 oktober till 5 november.

Registrera dig här