Framtidsakademin – Religionens återkomst i mediedebatten?

• Location: Stadsbiblioteket, Uppsala Svartbäcksgatan 17, Uppsala
  • Lecturer: Mia Lövheim, professor i religionssociologi Uppsala universitet
  • Organiser: Cemus och Folkuniversitetet i Uppsala
  • Contact person: Sara Andersson
  • Phone: 0184710000

En föreläsning om hur religion de senaste decennierna blivit mer synligt i medierapportering, och vad det innebär för frågor om vilka aktörer, värden och villkor som formar det offentliga samtalet.

Religionens återkomst i mediedebatten?

Mia Lövheim är professor i religionssociologi vid teologiska institutionen vid Uppsala universitet. Hennes forskning medier och religion, i form av interaktion omkring religion i internetbaserade medier och representation av religion i dagspress.

Framtidsakademin är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och CEMUS, Uppsala universitet. Syftet med samarbetet är att sprida aktuell forskning till intresserade människor utanför universitetets väggar. Verksamheten finansieras med stöd från Folkuniversitetsföreningen.