"Människoförädling" och drömmen om den perfekta människan

• Location: Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset, ingång 70
  • Lecturer: Eva F Dahlgren, författare och hedersdoktor i medicin vid Uppsala universitet Ulf Pettersson, prof. em. i medicinsk genetik
  • Organiser: Konst Läkekonst
  • Contact person: Eva Björkman
  • Kulturevenemang

Konst – Läkekonst inbjuder till "Människoförädling" och drömmen om den perfekta människan med föredrag av Eva F Dahlgren, författare, och Ulf Pettersson, prof. em. i medicinsk genetik. Fri entré.

Konst – Läkekonst inbjuder till en kväll om rasbiologi, fallna kvinnor och modern genteknik. Möt Eva F Dahlgren, författare till boken Farfar var rasbiolog och nybliven hedersdoktor i medicin i Uppsala, som föreläser utifrån sin egen släkthistoria. Om farfar K V Ossian Dahlgren, växtförädlare och professor i botanik i Uppsala, aktiv vid rasbiologiska institutet. Om ”fallna” kvinnor som studerades av rasbiologerna och vad som hände med deras barn. Allt på temat: Vem är värdefull och vem är undermålig och vem avgör det?

Vi gästas också av Ulf Pettersson, prof. em. i medicinsk genetik som talar om Människoförädling – hur tänkte man och hur kommer man att tänka i framtiden?

Kvällen avslutas med en diskussion mellan Eva, Ulf och Lisa Ekselius, professor i psykiatri.

Mer information  www.evafdahlgren.se
Mer information  Ulf Pettersson: Från rasbiologi till genomisk medicin