Kalendarium
Prenumerera på kalender
Windows
Följ dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
Mac
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
Övrigt
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
Januari 2023
-
–
Toxikologi och säkerhetsvärdering, 7,5 hp – utbildning för dig som är yrkesverksam
Kursen kommer huvudsakligen att behandla grundläggande toxikologi och toxikologisk riskbedömning/säkerhetsvärdering.
-
Ångströmlaboratoriet
Docentföreläsning: The analysis and interpretation of stellar spectra
Institutionen för fysik och astronomi inbjuder härmed alla intresserade till docenturföreläsning i ämnet astronomi och astrofysik.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Vad gör man egentligen på CERN - världens största partikelfysiklaboratorium?
Denna vecka träffar vi Richard Jacobsson, forskare på partikelfysiklaboratoriet CERN. Richard har varit involverad i många av de experiment som finns på CERN, och har letat efter både nya partiklar och mörk materia. Eller skulle det rent av kunna vara samma sak? Passa på att ställa dina frågor om universums mysterier under samtalet!
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.00
Demokrati, högre utbildning och feminism: Fallet Mary Wollstonecraft
Varmt välkomna till ett seminarium om Emma Clerys forskningsprojekt "Demokrati, högre utbildning och feminism: Fallet Mary Wollstonecraft". Seminariet är en del av Demokrati och högre utbildnings seminarieserie.
-
–16.00
Knowledge Leveragers: The Rise of a New Corporate Form
Valbona Muzaka, SCAS & Uppsala University, talar på temat "Knowledge Leveragers: The Rise of a New Corporate Form". Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
–17.00
INSTÄLLT! En skola utan rymlighet: Ungdomars upplevelser av rasism i skolan
Uppsala universitet bjuder in till en öppen seminarieserie under våren om rasism och förändringsarbete i förskola och skola.
-
–20.15
ENLIGHT Global Dialogue 2023
Studenter över hela världen engagerar sig i olika projekt för att göra sina samhällen och universitet mer hållbara. I ENLIGHT Global Dialogue delar studenter sina projekt, goda erfarenheter, tips på vad som funkar och vad som inte funkar. Var med i diskussionen tillsammans med studenter från ENLIGHT-universiteten och även från universitet utanför Europa.
Februari 2023
-
–08.35
Litteraturöversikter i farten: Grå litteratur
Har du funderingar kring Grå litteratur? Vi kommer att prata om vad Grå litteratur är, när det är relevant att använda Grå litteratur och var Grå litteratur kan hittas.
-
–11.45
Biomedicinskt centrum
Att söka efter upplevelser och bemötande i medicinska databaser
Hur hittar man vetenskapliga studier om upplevelser, erfarenheter och bemötande i medicinska databaser? Och hur kan man söka för att hitta just patienternas upplevelser, eller just vårdpersonalens bemötande?
-
–13.00
Hantera nedstämdhet och depression
Det är vanligt och normalt att känna sig nedstämd under perioder i livet. Men vad är nedstämdhet och hur vet man om man har en depression? Lär dig mer om vad du själv kan göra för att motverka nedstämdhet och när du bör söka hjälp.
-
–17.00
Lansering av Europaperspektiv 2023: EU:s inre och yttre gränser i en konfliktfylld värld
Vid årets lansering av den tvärvetenskapliga årsboken Europaperspektiv diskuterar åtta ledande forskare vad det innebär för EU:s inre och yttre gränser att unionen nu befinner sig i en omvärld som karaktäriseras av militär konflikt och växande strategiska spänningar. Dessa utmaningar innefattar utformningen av en fungerande gränspolitik samt framväxten av en ny europeisk säkerhetsordning.
-
–16.30
Psykisk ohälsa, våld och droger • En farlig spiral
U-FOLD inbjuder till vinterns viktigaste kraftsamling mot missbrukets utmaningar. Vi tar del av dagsaktuella lägesrapporter från bl a Jale Poljarevius, Polisen Region Mitt, och Lotta Borg Skoglund, SMART Psykiatri. Fri entré. Varmt välkommen.
-
–17.00
Lösningen på en 300-årig gåta? Diktaren bakom ”Skogekär Bergbo"
I denna föreläsning lägger Anna Blennow, docent i latin vid Göteborgs universitet, fram nya indicier i gåtan om vem som döljer sig bakom diktarpseudonymen Skogekär Bergbo.
-
–15.30
Introduktion till EndNote
EndNote Introduktion är en workshop med praktiska övningar för dig som inte använt EndNote tidigare.
-
–20.30
Evolutionsbiologiskt centrum
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–12.00
Ekonomikum
Informationssökning inom samhällsvetenskap
Denna workshop riktar sig till både studenter, doktorander eller forskare som vill få nya eller uppdatera sina kunskaper i informationssökning inom samhällsvetenskapliga ämnen.
-
–12.00
ENLIGHT Global Dialogue 2023
Studenter över hela världen engagerar sig i olika projekt för att göra sina samhällen och universitet mer hållbara. I ENLIGHT Global Dialogue delar studenter sina projekt, goda erfarenheter, tips på vad som funkar och vad som inte funkar. Var med i diskussionen tillsammans med studenter från ENLIGHT-universiteten och även från universitet utanför Europa.
-
–14.00
Botaniska trädgården
Visning i Tropiska växthuset
Följ med på visning och lär dig mer om växterna i Uppsalas enda regnskog.
-
–14.30
Medicinhistoriska museet
Finns det utbytbara läkemedel?
Besviken går du från apoteket när du märkt att du inte fått ditt vanliga läkemedel. Bara ett ”utbytbart” läkemedel – som dessutom heter något helt annat. Det sägs att det inte är någon skillnad mellan originalläkemedlet och kopian – det så kallade generiska läkemedlet. Men är det sant?
-
–11.30
Introduktion till Mendeley
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång med referenshanteringsprogrammet Mendeley Reference Manager.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–18.00
Perversa tidsligheter: Ageplay och litenhet ur ett queertemporalt perspektiv
Hur kan ageplay öppna upp för alternativa och icke-linjära förståelser av tid?
-
–20.00
Fördjupningskurs 3D-skrivning
Välkomna till EBC Makerspaces fördjupningskurs i 3D-skrivning!
Det här är en fortsättning på kursen "Introduktion till EBC Makerspace" där vi går djupare in på detaljer och visar verktyg och metoder för att optimera små eller på andra sätt mer utmanande prints.
-
–21.00
Humanistiska teatern
Om Gud och andra orsaker
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–11.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 1. Bekanta dig med NVivo och börja koda din data
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–11.00
Informationssökning och omvärldsbevakning inom humaniora
Denna workshop riktar sig till doktorander och forskare inom humaniora som vill uppdatera sina kunskaper i informationssökning.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.30
UppTalk Weekly: Är motstånd till innovation av godo eller ondo och för vem?
Innovation presenteras ofta som lösningen på alla våra problem; tekniska, sociala, ekonomiska och ekologiska. Men är innovation verkligen lösningen eller orsakar det nya problem? Helena Fornstedt har forskat om betydelsen av innovationsmotstånd och varför det är viktigt att ställa frågan; "Vem utvecklas innovationen för?" För att avgöra om den är en lösning, ett problem i sig själv eller både och.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.30
Rudbecklaboratoriet
U-CARE seminar series: A safer future
En tryggare framtid är ett forskningsprojekt som syftar till att undersöka hur vård, utbildning och forskning kan möta behoven för stöd hos migranter som identifierar sig som HBTQ+.
-
–16.00
On the Deeply Moving and the Merely Touching
Eric Cullhed, SCAS & Uppsala University, talar på temat "On the Deeply Moving and the Merely Touching". Seminariet hålls på engelska och följs av en frågestund.
-
–20.00
ENLIGHT Global Dialogue 2023
Studenter över hela världen engagerar sig i olika projekt för att göra sina samhällen och universitet mer hållbara. I ENLIGHT Global Dialogue delar studenter sina projekt, goda erfarenheter, tips på vad som funkar och vad som inte funkar. Var med i diskussionen tillsammans med studenter från ENLIGHT-universiteten och även från universitet utanför Europa.
-
–08.35
Litteraturöversikter i farten: Grå litteratur
Har du funderingar kring Grå litteratur? Vi kommer att prata om vad Grå litteratur är, när det är relevant att använda Grå litteratur och var Grå litteratur kan hittas.
-
–13.00
Hantera tankar och känslor
Tankar och känslor är en del av att vara människa, men kan också orsaka bekymmer i våra liv. Lär dig mer om strategier för att förstå, hantera och leva med tankar och känslor på ett funktionellt sätt.
-
–16.00
Ekonomikum
Finansiell data och företagsinformation i Refinitiv Eikon/Datastream
Välkommen till en en kurs i att hämta finansiell data och företagsinformation. Den största delen av kursen ägnas åt Refinitiv Eikon/Datastream. Därefter tittar vi på Retriever Business (Bolagsinfo) och några databaser via Swedish House of Finance Research Data Center.
-
–16.15
Ångströmlaboratoriet
Celsius-Linné föreläsningarna 2023
Varje år arrangerar teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Celsius-Linné föreläsningarna till minne av Anders Celsius och Carl von Linné. Detta års Celsius-Linné föreläsare är professor Johan Rockström, Potsdam University och professor John A. Rogers, Northwestern University.
-
–12.00
Ångströmlaboratoriet
Celsius-föreläsning: A safe and just future for humanity on Earth
Denna föreläsning är en del av 2023 års Celsius-Linné föreläsningar. Föreläsningen ges av professor Johan Rockström, University of Potsdam. Efter föreläsningen ges föreläsningar av professor Emily Boyd, Lunds universitet samt universitetslektor Claudia Teutschbein, Uppsala universitet. Sist arrangeras ett panelsamtal med alla föreläsare, moderator är professor Giuliano Di Baldassarre, UU.
-
–12.00
Ångströmlaboratoriet
Licentiatseminarium: Theory of microelectronics of 2D materials: Investigating the interface phenomena in graphene-based devices
Opponent är Malte Rösner från Radboud University Nijmegen.
-
–11.30
Ekonomikum
Studieverktyg för dig med läs- och skrivsvårigheter
Välkommen till en workshop i studieverktyg för dig med någon form av läs- och skrivsvårigheter.
-
–16.15
Ångströmlaboratoriet
Linné-föreläsning: Soft, Skin-Interfaced Electronic and Microfluidic Systems
Denna föreläsning är en del av 2023 års Celsius-Linné föreläsningar. Föreläsningen ges av professor John A. Rogers från Northwestern University. Efter föreläsningen ges föreläsningar av universitetslektor Anna Herland, KTH och universitetslektor Robin Augustine, Uppsala universitet. Sessionen avslutas med en paneldiskussion tillsammans med alla föreläsare, moderator är professor Klas Hjort, UU.
-
–15.30
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–11.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 2. Analysera och visualisera din kodning
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–14.00
Blåsenhus
Karriärmässa: Pedagogdagen 2023
Pedagogdagen är en utbildnings- och arbetsmarknadsdag för lärarstudenter och andra som studerar pedagogik, didaktik och lärande. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7689
-
–11.00
Webbinarium om Erasmuspraktik
Funderar du på att samla in data eller göra praktik utomlands? Ett Erasmuspraktikstipendium gör det möjligt för studenter att genomföra praktik eller samla in data för ett examensarbete eller ett självständigt arbete som till exempel exjobb, C-, D-, masteruppsats eller doktorsavhandling vid ett företag, en organisation eller ett universitet i Europa.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.00
Studentorganisationer, demokratisering och högre utbildning i Belarus: förståelsen, användandet och implementeringen av mänskliga rättigheter
Varmt välkomna till ett seminarium om Johanna Ohlssons forskningsprojekt "Studentorganisationer, demokratisering och högre utbildning i Belarus: förståelsen, användandet och implementeringen av mänskliga rättigheter". Seminariet är en del av Demokrati och högre utbildnings seminarieserie.
-
–16.15
KarriärTisdag: LinkedIn - bästa profilen!
Hur kan du optimera LinkedIn för din professionella karriärutveckling? https://careergate.student.uu.se/sv/event/7598
-
–16.15
CareerTuesday: LinkedIn - maximize your profile
How can you optimize LinkedIn for your professional development? https://careergate.student.uu.se/sv/event/7599
-
–16.15
KarriärTisdag: LinkedIn - bästa profilen!
Hur kan du optimera LinkedIn för din professionella karriärutveckling?
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–20.30
Grönwallsalen
Min bror blev plötsligt en främling i sin egen familj • Leva med schizofreni
Ingen person är sin sjukdom. Likväl omges schizofreni av både fördomar och stigmatisering. Mycket förklaras av okunskap: Det vi inte förstår är vi ofta rädda för. Vid Konst Läkekonst 14 februari berättar forskaren och föreläsaren Åsa Konradsson-Geuken om sin bror Mats som lever med schizofreni och är konstnär – och ger oss även verktyg att hjälpa människor i kris.
-
–08.35
Litteraturöversikter i farten: Grå litteratur
Har du funderingar kring Grå litteratur? Vi kommer att prata om vad Grå litteratur är, när det är relevant att använda Grå litteratur och var Grå litteratur kan hittas.
-
–12.00
Zotero Advanced
Denna kurs vänder sig till dig som redan har gått introduktionskursen i Zotero och/eller redan använder referenshanteringsprogrammet. Kursen inkluderar tips och tricks kring hur du utnyttjar Zotero på bästa sätt när du lägger in referenser och söker i ditt bibliotek.
-
–13.00
Sova på natten, studera på dagen
På den här föreläsningen får du lära dig mer om varför och på vilket sätt sömnen är viktigt för oss, vad som händer när du sover och vad du kan göra för att få bättre sömnvanor.
-
Ångströmlaboratoriet
Licentiatseminarium: Intricacy and stability of graphene spintronic devices
Opponent är Samuel Avila Lara från Chalmers tekniska högskola.
-
–19.30
Öppen föreläsning – Kritiska metaller och mineral: globala producenter, tillgångsrisk och nordisk potential med Erik Jonsson
Varmt välkomna till Framtidsakademin tema Gruvkonflikter och resursframtider och vårens första föreläsning "Kritiska metaller och mineral: globala producenter, tillgångsrisk och nordisk potential" med Erik Jonsson, Statsgeolog SGU och Adjungerad professor i mineralogi vid Institutionen för geovetenskaper, Uppsala universitet!
-
–12.00
Writing a Political Life: On the Challenging Relationship Between Biography and History
Fredrik Logevall, Laurence D. Belfer Professor of International Affairs, Harvard University, talar på temat "Writing a Political Life: On the Challenging Relationship Between Biography and History".
-
–16.00
Universitetshuset, sal IV
Hur har föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning upplevt Covid-19-pandemin?
Föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning (IF) och deras barn är sårbara familjer som kan vara känsliga för omvälvande händelser och som oftare än andra behöver stöd. Deras liv påverkades av Covid-19-pandemin. Föredraget handlar om de effekter som föräldrar med IF upplevde pandemin medförde dem, deras föräldraskap och för deras barn. Obligatorisk anmälan: cff@cff.uu.se eller 018-4716445
-
–16.00
The Promise and Peril of Biography
Henrik Berggren, Carina Burman, Fredrik Logevall och Anna Williams kommer att delta i en paneldiskussion om "The Promise and Peril of Biography".
-
–20.30
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–16.00
Jubileumsföreläsning: Karin Bäckstrand
"Sveriges klimatpolitik och transformationen till världens första fossilfria välfärdsland 2045"
Ingår i statsvetenskapliga institutionens gästföreläsningsserie där framträdande statsvetare uppmärksammar 400 år av statsvetenskap i Uppsala.
-
–12.00
Ekonomikum
Introduktion till EndNote
EndNote Introduktion är en workshop med praktiska övningar för dig som inte använt EndNote tidigare och tar upp grundläggande kunskaper.
-
–
Botaniska trädgården
Sportlovskul: Bli en flink odlare
Kom och inspireras att odla dina egna ärtskott och groddar. Kika in i våra kunskapsluckor och lär dig mer om familjen Ärta!
Aktiviteten pågår måndag–fredag kl. 11–16 och lämpar sig för barn 5–12 år gamla.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–20.30
Evolutionsbiologiskt centrum
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.15
CareerTuesday: How to get a work permit in Sweden
This webinar will focus on the application process for different kinds of Swedish residence- work. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7652
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–11.45
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.00
Finansiell data och företagsinformation i Refinitiv Eikon/Datastream
Välkommen till en en kurs i att hämta finansiell data och företagsinformation. Den största delen av kursen ägnas åt Refinitiv Eikon/Datastream. Därefter tittar vi på Retriever Business (Bolagsinfo) och några databaser via Swedish House of Finance Research Data Center.
-
–16.15
KarriärTisdag; Karriär inom EU – möjligheter och fördelar
Vill du vara med och forma Europas framtid? Då är praktik och jobb inom EU någonting för dig! https://careergate.student.uu.se/sv/event/7657
-
–16.15
KarriärTisdag: Ett attraktivt CV och brev - hur?
Funderar du på hur du kan formulera ditt CV och brev inför en jobbansökan? UU Karriär ger dig grunderna på detta webbinarium. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7659
-
–16.15
CareerTuesday: CV and cover letter - be attractive!
What is the employer looking for in your application when recruiting? https://careergate.student.uu.se/sv/event/7650
-
–16.15
KarriärTisdag: Ett attraktivt CV och brev - hur?
Funderar du på hur du kan formulera ditt CV och brev inför en jobbansökan? UU Karriär ger dig grunderna på detta webbinarium.
-
–17.00
Kulturell rasism och exkludering i skola och utbildning trots goda intentioner – observationer och erfarenheter av skolans undervisning
Uppsala universitet bjuder in till en öppen seminarieserie under våren om rasism och förändringsarbete i förskola och skola.
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
Mars 2023
-
–09.30
Biblioteksintroduktion för forskare och personal
Välkommen på en introduktion till universitetsbiblioteket!
-
–12.45
Gotlandica – en gotländsk lokalsamling
Gotlandicasamlingen på Almedalsbiblioteket innehåller tryckta böcker, tidningar, tidskrifter och småtryck om Gotland. Utöver litteraturen finns även ett urval filmer, musik och kartor.
-
–13.00
Gör det nu, sluta prokrastinera
Tillhör du de som upprepat skjuter upp ditt pluggande? Alla tenderar att skjuta upp uppgifter eller beslut då och då, men för vissa skapar det problem.
-
–19.30
Öppen föreläsning – Mineralutvinningens politisering under 2000-talet med Simon Haikola
Varmt välkomna till Framtidsakademin tema Gruvkonflikter och resursframtider och vårens andra föreläsning “Mineralutvinningens politisering under 2000-talet” med Simon Haikola, Universitetslektor Tema teknik och social förändring, Linköpings universitet!
-
–17.00
Våga tala
Många studenter tycker att det är svårt och ångestfyllt att tala inför andra. Att hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller bara vara aktiva vid seminarier kan bli så jobbigt att man får kroppsliga symtom och det kan bli svårt att klara av studierna.
-
–20.30
Evolutionsbiologiskt centrum
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–
Botaniska trädgården
Himmeli – Halmkronan från Lycka
Per-Åke Backmans sköra och sköna halmkronor svävar över våra huvuden i pampiga Linnésalen. Gammal tradition möter moderna uttryck. Upptäck halmarbetets skönhet och låt dig inspireras till eget skapande!
Öppet tisdag–fredag 9–15, lördag–söndag 11–15.
-
–
Botaniska trädgården
Snödroppar – De små vasernas tid
Vi visar upp våra rara droppar och bjuder in till visningar av spirande snödroppar och andra vårtecken. Under helgerna dukar vi dessutom upp till marknad i Linnésalen. Kom och fynda lökar och hantverk.
Öppettider Linneanum tisdag–fredag 9–15, lördag–söndag 11–15. Fri entré.
-
–12.00
Ekonomikum
Lässtrategier för effektiva studier
Välkommen till en workshop om lässtrategier för att studera mer effektivt.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–20.30
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–08.35
Litteraturöversikter i farten: Kvalitetsgranska studier
När du har hittat studier som är relevanta för att besvara frågan i din översikt är det dags att granska om de håller tillräckligt hög kvalitet. Du kan ta hjälp av granskningsmallar och checklistor för att bedöma olika typer av studier. Vi förklarar hur det här steget i processen går till och var du kan hitta mallar för att granska olika studietyper.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.30
Rudbecklaboratoriet
U-CARE seminar series: Improved recruitment to clinical research: Using embedded Studies Within a Trial
Randomiserade kontrollerade studier (RCTs) används ofta för att utvärdera behandlingar. Olyckligtvis är det ofta svårt att rekrytera till dessa studier vilket leder till otillförlitliga resultat. Den evidensbaserade kunskapen om rekrytering till klinisk forskning är mycket begränsad.
-
–16.00
How to avoid predatory publishing
Forskningsetiskt tveksamma utgivare är ett problem inom vetenskaplig publicering. Rovförlag och en gråzon av aktörer balanserar på gränsen till acceptabel standard. Lär dig navigera i publiceringslandskapet.
-
–16.15
KarriärTisdag: Soft Skills - en väldigt viktig framgångsfaktor
Vad mer än din utbildning ska du presentera för en arbetsgivare? Softskills vad betyder det? https://careergate.student.uu.se/sv/event/7653
-
–16.15
KarriärTisdag: Soft Skills - en väldigt viktig framgångsfaktor
Vad mer än din utbildning ska du presentera för en arbetsgivare? Softskills vad betyder det?
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–11.00
Introduktion till textdata och text mining
Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig om hur du kan använda textdata och text mining i din forskning eller dina studier.
-
–12.45
Snabb guide till Zotero
Vi går igenom basfunktionerna i referenshanteringsprogrammet Zotero och det finns utrymme för egna frågor.
-
–13.00
Gör det nu, sluta prokrastinera
Tillhör du de som upprepat skjuter upp ditt pluggande? Alla tenderar att skjuta upp uppgifter eller beslut då och då, men för vissa skapar det problem.
-
–14.30
Introduktion till Mendeley
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång med referenshanteringsprogrammet Mendeley Reference Manager.
-
–17.00
Egypten och mycket annat. En inblick i det nya Gustavianum.
Denna föreläsning är en del i en serie som anknyter till utställningen: Egyptologin 200 år - Champollion och hieroglyferna, i utställningssalen på Carolina Rediviva.
-
–11.30
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–13.00
Webbinarium om internationella möjligheter
Är du intresserad av att få en utlandsvistelse under studietiden? Då är detta webbinarium för dig! Du kommer få information om de olika internationella möjligheter som du som student vid Uppsala universitet erbjuds på kandidat- och masternivå.
-
–15.00
Drop-in-handledning i informationssökning på Dag Hammarskjöld/Juridiska biblioteket
Har du kört fast och behöver hjälp med att komma vidare i att hitta litteratur eller information inom juridik eller samhällsvetenskap, till ditt pm eller självständiga arbete? Vet du inte hur du ska komma vidare i att referera?
-
–12.00
Engelska parken
Reading strategies for efficient studies
Välkommen till en workshop om lässtrategier för att studera mer effektivt.
-
–16.15
Universitetsaulan
Familjekonsert: Musikaliska oväder!
Kungliga Akademiska kapellet välkomnar er till en stormig konsert för hela familjen! Vi beger oss med musikens hjälp ut i naturen med dess olika väderskiftningar, från storm och regn till lugn och solsken.
-
–15.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 1. Bekanta dig med NVivo och börja koda din data
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–11.00
Ångströmlaboratoriet
Publish with a CC-license
Introduktion till Creative Commons-licenser och hur de används på bästa sätt.
-
–11.30
Engelska parken
Studieverktyg för dig med läs- och skrivsvårigheter
Välkommen till en workshop i studieverktyg för dig med någon form av läs- och skrivsvårigheter.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.00
Akademisk frihet och ansvar i rättsliga normer och processer
Varmt välkomna till ett seminarium om Annika Nilssons forskningsprojekt "Akademisk frihet och ansvar i rättsliga normer och processer". Seminariet är en del av Demokrati och högre utbildnings seminarieserie.
-
–16.15
CareerTuesday: How to get that Internship/Dream job?
Prepare yourself for your future internships or jobs by building new strategic networks. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7601
-
–16.15
KarriärTisdag. Hur hittar du till drömjobbet/praktiken?
Förbered dig på din framtida karriär genom att bygga nya strategiska nätverk med arbetsgivare. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7600
-
–16.00
KarriärTisdag. Hur hittar du till drömjobbet?
Få verktygen till att bygga nya strategiska nätverk med arbetsgivare.
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–10.30
Introduktion till att städa data i OpenRefine
Det här är en kurs för dig som behöver städa din data för att sedan kunna analysera den. Det kan behövas om den är inkonsekvent inmatad, kommer från flera olika källor eller behöver ha ett annat format för att kunna analyseras.
-
–12.45
Google Scholar vs biblioteksdatabaser
Det finns både fördelar och nackdelar med att använda Google Scholar istället för biblioteksdatabaser i din forskning. I denna korta föreläsning tittar vi närmare på vem, när och varför du bör överväga att använda den ena eller den andra.
-
–13.00
Hantera din stress och skapa en hållbar studietid
Känner du sig stressad av förväntningar, deadlines och för mycket att göra? Under den här föreläsningen lär du dig mer om vad stress är, och hur du kan förebygga och hantera stress på ett funktionellt sätt, för att skapa en mer hållbar studietid!
-
–15.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 2. Analysera och visualisera din kodning
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–08.35
Litteraturöversikter i farten: Kvalitetsgranska studier
När du har hittat studier som är relevanta för att besvara frågan i din översikt är det dags att granska om de håller tillräckligt hög kvalitet. Du kan ta hjälp av granskningsmallar och checklistor för att bedöma olika typer av studier. Vi förklarar hur det här steget i processen går till och var du kan hitta mallar för att granska olika studietyper.
-
–17.30
Blåsenhus
Libraries in the Time of War
Endagssymposium på temat bibliotek i krigstid.
-
–11.30
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–
Klimat- och hållbarhetsomställning i praktiken - utbildning för dig som är yrkesverksam
Utbildningen riktar sig till dig som är beslutsfattare, samhällsplanerare och hållbarhetsstrateg inom olika sektorer, inom privat och offentlig verksamhet, på kommunal, regional och nationell nivå.
-
–17.00
Blåsenhus
Expertise and Democracy — Challenges Within and Without
Välkommen till ett symposium organiserat av forskningsprogrammet Demokrati och högre utbildning. Evenemanget ges på engelska.
-
–16.00
Drop-in-handledning i informationssökning på Carolina Rediviva
Vill du få hjälp med att söka efter litteratur till din uppsats eller självständiga arbete? Har du frågor om hur man refererar till eller granskar källor? Då är du välkommen till drop-in i caféet på Carolina Rediviva för handledning med bibliotekarier!
-
–20.30
Evolutionsbiologiskt centrum
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–11.30
Introduktion till EndNote
EndNote Introduktion är en workshop med praktiska övningar för dig som inte använt EndNote tidigare och tar upp grundläggande kunskaper.
-
–14.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - samarbeta med kollegor
Välkommen till en kurs där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys. I denna kurs fokuserar vi på olika sätt att använda NVivo i ett gemensamt forskningsprojekt.
-
–16.00
Jubileumsföreläsning: Per Strömblad
"Integration och segregation i Sverige"
Ingår i statsvetenskapliga institutionens gästföreläsningsserie där framträdande statsvetare uppmärksammar 400 år av statsvetenskap i Uppsala.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–20.00
Fördjupningskurs 3D-skrivning
Välkomna till EBC Makerspaces fördjupningskurs i 3D-skrivning!
Det här är en fortsättning på kursen "Introduktion till EBC Makerspace" där vi går djupare in på detaljer och visar verktyg och metoder för att optimera små eller på andra sätt mer utmanande prints.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–13.00
Hantera tankar och känslor
Tankar och känslor är en del av att vara människa, men kan också orsaka bekymmer i våra liv. Lär dig mer om strategier för att förstå, hantera och leva med tankar och känslor på ett funktionellt sätt.
-
–14.00
Publish with a CC-license
Introduktion till Creative Commons-licenser och hur de används på bästa sätt.
-
–14.30
Zotero Advanced
Denna kurs vänder sig till dig som redan har gått introduktionskursen i Zotero och/eller redan använder referenshanteringsprogrammet. Kursen inkluderar tips och tricks kring hur du utnyttjar Zotero på bästa sätt när du lägger in referenser och söker i ditt bibliotek.
-
–11.00
Introduktion till QGIS och geodata
I denna workshop får du lära dig grunderna i hur du kan använda GIS (geografiska informationssystem) och geodata i din forskning. Under workshopen kommer vi att titta på hur du hittar eller skapar geodata och hur du kan analysera och visualisera den i QGIS.
-
–14.30
Intervjuer som källmaterial – tips på digitala verktyg
Denna workshop riktar sig till dig som vill lära dig om digitala verktyg för att transkribera och analysera intervjuer. Ta gärna med dig material från din egen undersökning att testa verktygen på!
-
–14.30
Bilder som källmaterial – annotera och organisera
Denna verkstad riktar sig till dig som vill ha tips på hur du kan hantera bilder som forskningsmaterial.
-
–11.30
Blåsenhus
Från 11 241 studier till handfasta råd till lärare – om forskningssammanställningar med Skolfi som exempel
Systematiska översikter är användbara både inom akademin och för verksamma inom skola och förskola. Det här tillfället är till för dig som vill veta mer om forskningssammanställningen som metod och publikation.
-
–15.00
Linnés Hammarby
Vårfagning i kulturreservatet
Hjälp till att städa hagar och ängar efter vintern. Förbered dem för liens orv och kornas mular. Se på när vi tappar björksav. Korvgrillning vid lunchtid.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–08.35
Litteraturöversikter i farten: Kvalitetsgranska studier
När du har hittat studier som är relevanta för att besvara frågan i din översikt är det dags att granska om de håller tillräckligt hög kvalitet. Du kan ta hjälp av granskningsmallar och checklistor för att bedöma olika typer av studier. Vi förklarar hur det här steget i processen går till och var du kan hitta mallar för att granska olika studietyper.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–14.00
Finansiell data och företagsinformation i Refinitiv Eikon/Datastream
Välkommen till en en kurs i att hämta finansiell data och företagsinformation. Den största delen av kursen ägnas åt Refinitiv Eikon/Datastream. Därefter tittar vi på Retriever Business (Bolagsinfo) och några databaser via Swedish House of Finance Research Data Center.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–14.00
Geocentrum
How to avoid predatory publishing
Forskningsetiskt tveksamma utgivare är ett problem inom vetenskaplig publicering. Rovförlag och en gråzon av aktörer balanserar på gränsen till acceptabel standard. Lär dig navigera i publiceringslandskapet.
-
–16.15
CareerTuesday: What about a career within research?
What is it like being a researcher? Meet researchers at Uppsala university sharing their career stories. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7655
-
–17.00
Skolgårdsrasism, konspirationsteorier och utanförskap: Antisemitism och det judiska minoritetskapet i Malmös förskolor, skolor, gymnasier och vuxenutbildning
Uppsala universitet bjuder in till en öppen seminarieserie under våren om rasism och förändringsarbete i förskola och skola.
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–12.45
Titanics passagerare – från lista till karta
Med hjälp av OpenRefine kan du komplettera en tabell med information från andra källor – till exempel hämta koordinater utifrån en lista med platser. Vi visar hur det går till, med Titanics passagerarlistor som exempel, och hur man sedan kan visa koordinaterna på en karta med hjälp av QGIS.
-
–13.00
Våga misslyckas!
Många brottas med en oro att inte nå upp till sina eller andras krav, och ofta när vi jämför oss med andra kan vi känna oss otillräckliga. Vi hoppas att den här föreläsningen ska vara dig till hjälp i att förstå och att ta hand om din prestationsångest och rädsla att misslyckas.
-
–19.30
Öppen föreläsning – Förövande och skapande av billiga naturer: Cuncumén samfällighet och Los Pelambres kopparbolag i Chile med Gloria L Gallardo Fernández
Varmt välkomna till Framtidsakademin tema Gruvkonflikter och resursframtider och vårens sista föreläsning “Förövande och skapande av billiga naturer: Cuncumén samfällighet och Los Pelambres kopparbolag i Chile” med Gloria L Gallardo Fernández, professor emerita miljövetenskap med inriktning på globala utvecklingsstudier, Södertörns högskola!
-
–20.30
Universitetsaulan
Swing in Springtime - Spring in Swingtime
Uppsala University Jazz Orchestra, med gäster, bjuder in till svängig vårkonsert. Konstnärlig ledare: Ulf Johansson Werre.
-
–16.00
Drop-in-handledning i informationssökning på Carolina Rediviva
Vill du få hjälp med att söka efter litteratur till din uppsats eller självständiga arbete? Har du frågor om hur man refererar till eller granskar källor? Då är du välkommen till drop-in i caféet på Carolina Rediviva för handledning med bibliotekarier!
-
–20.30
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
April 2023
-
–
Botaniska trädgården
Mini-utställning: Välkomna våren!
Trädgårdsmästarna har dukat upp med en försmak av våren i lilla glashuset.
-
–14.00
Botaniska trädgården
Visning i Tropiska växthuset
Följ med på visning och lär dig mer om växterna i Uppsalas enda regnskog. Vissa växter är mästare på att luras. Köttätande växter är bara ett exempel.
-
–
Botaniska trädgården
Påsklovskul: Vad vet du om maten?
Tipspromenad bland och om ätliga växter från tropikerna. För barn 5-15 år.
Passa också på att se vår miniutställning "Välkomna våren!" i glashuset i köksträdgården.
-
–14.00
Ekonomikum
Drop-in-handledning i informationssökning på Ekonomikums bibliotek
Har du kört fast och behöver hjälp med att komma vidare i att hitta litteratur eller information inom juridik eller samhällsvetenskap, till ditt pm eller självständiga arbete? Vet du inte hur du ska komma vidare i att referera?
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–18.00
Staging Intersectionality: Queer Macho and Brown Revenge
Hur blir dubbelt medvetande till dubbel agens?
-
–20.30
Evolutionsbiologiskt centrum
Introduktion till EBC Makerspace
Välkommen till vår introduktion av allt som du kan göra hos oss på EBC Makerspace!
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–11.30
Introduktion till att städa data i OpenRefine
Det här är en kurs för dig som behöver städa din data för att sedan kunna analysera den. Det kan behövas om den är inkonsekvent inmatad, kommer från flera olika källor eller behöver ha ett annat format för att kunna analyseras.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.45
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–15.30
Ekonomikum
Introduktion till EndNote
EndNote Introduktion är en workshop med praktiska övningar för dig som inte använt EndNote tidigare och tar upp grundläggande kunskaper.
-
–15.30
Ekonomikum
Introduktion till Mendeley
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång med referenshanteringsprogrammet Mendeley Reference Manager.
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–12.00
Informationssökning inom samhällsvetenskap
Denna workshop riktar sig till både studenter, doktorander eller forskare som vill få nya eller uppdatera sina kunskaper i informationssökning inom samhällsvetenskapliga ämnen.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.00
Rudbecklaboratoriet
Utveckling av en portal för forskning inom e-hälsa
Forskaren och systemutvecklaren Mudassir Mustafa leder en grupp som utvecklar en ny forskningsportal, kallad U-CARE-portalen 2.0 (Portalen).
-
–16.15
CareerTuesday: How to start your own business in Sweden
Do you want to be able to develop your own ideas? Create value for yourself, others and the world? https://careergate.student.uu.se/sv/event/7654
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–13.00
Återhämtning - nyckeln till framgång
Alla behöver återhämtning, inte bara elitidrottaren, utan även studenten, kompisen, den anhöriga. Återhämtning behövs för att nå fram till mål och resultat. Föreläsningen tar upp varför vi behöver återhämtning, vad återhämtning kan vara, hur du kan ta reda på och känna igen vad som är återhämtande för just dig.
-
–13.00
Webbinarium om utbytesstudier
Så, du är intresserad av att ansöka om ett utbyte vid ett av våra partneruniversitet över hela världen? Toppen! Kanske undrar du hur du gör din ansökan, vilka dokument du ska skicka in eller hur man skriver ett Academic Purpose Statement? Då är detta webbinarium för dig.
-
–17.00
Universitetshuset, sal IX
Antibiotic resistance – joint actions towards sustainable solutions: Symposium and the 2023 Göran Gustafsson Lecture in Medicine
Välkommen till ett symposium om antibiotikaresistens tillsammans med 2023 års Göran Gustafsson-föreläsning i medicin. Symposium och föreläsning ges på engelska.
-
–16.00
Drop-in-handledning i informationssökning på Carolina Rediviva
Vill du få hjälp med att söka efter litteratur till din uppsats eller självständiga arbete? Har du frågor om hur man refererar till eller granskar källor? Då är du välkommen till drop-in i caféet på Carolina Rediviva för handledning med bibliotekarier!
-
–18.00
Engelska parken
Att ta plats i texten, akademin och samhället: Ett symposium om feministisk exegetik till minne av Inger Ljung
-
–14.45
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–10.00
Ekonomikum
Doktorandfrukost med biblioteket
Är du doktorand? Då är du välkommen till en frukost med biblioteket!
-
–10.00
Vägen tillbaka
Gruppen är till för dig som är, nyligen har varit eller kanske är på väg att bli sjukskriven från dina studier för utmattning/depression.
-
–11.00
Webbinarium om Erasmuspraktik
Funderar du på att samla in data eller göra praktik utomlands? Ett Erasmuspraktikstipendium gör det möjligt för studenter att genomföra praktik eller samla in data för ett examensarbete eller ett självständigt arbete som till exempel exjobb, C-, D-, masteruppsats eller doktorsavhandling vid ett företag, en organisation eller ett universitet i Europa.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.15
CareerTuesday: Ask a PhD student
How does PhD studies really work? At this webinar you will have time to ask all the questions you have about post graduate studies! https://careergate.student.uu.se/sv/event/7656
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–12.45
Håll dig uppdaterad inom ditt forskningsområde
I den här presentationen kommer du att få lära dig om verktyg för att hålla koll på nya vetenskapliga artiklar och annat relevant material inom ditt forskningsområde.
-
–13.00
Hantera din stress och skapa en hållbar studietid
Känner du sig stressad av förväntningar, deadlines och för mycket att göra? Under den här föreläsningen lär du dig mer om vad stress är, och hur du kan förebygga och hantera stress på ett funktionellt sätt, för att skapa en mer hållbar studietid!
-
–16.00
Musicum
Kammarmusik på Musicum
Inom ramen för ENUO ́s (European Network of University Orchestras) kammarmusiksamarbeten framför en blåskvintett, med medlemmar från Kungliga Akademiska kapellet och University College Dublin ́s symfoniorkester, två kammarmusikkonserter tillsammans.
-
–14.00
Linnéträdgården
Vårblomning i Linnés trädgård
Följ med botanisten på visning av vårens blommor, i Carl von Linnés eget vårkvarter och under buskar och träd.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–12.30
Slow runners – spring med Studenthälsan
Under vårterminen startar Studenthälsan på campus Gotland en löpargrupp för studenter och personal. Gruppen vänder sig främst till dig som kanske funderat på att börja springa eller som kanske springer någon gång ibland och vill få in en rutin. Andra löpare är också välkomna. Vi anpassar oss så att tempot blir rätt för alla. Har vi tur så kommer vi runt muren på 3,4 km.
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–15.00
Medicinens demokratisering: Universiteten, demokratin och etiken, ca 1960-2019
Varmt välkomna till ett seminarium om Solveig Jülichs forskningsprojekt "Medicinens demokratisering: Universiteten, demokratin och etiken, ca 1960-2019". Seminariet är en del av Demokrati och högre utbildnings seminarieserie.
-
–15.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 1. Bekanta dig med NVivo och börja koda din data
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–17.00
Demokratistärkande arbete i skolan för att motverka rasism: Vad gör Forum för levande historia?
Uppsala universitet bjuder in till en öppen seminarieserie under våren om rasism och förändringsarbete i förskola och skola.
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.00
Webbinarium om Erasmusstipendiet för studier
Har du blivit tilldelad en utbytesstudieplats i ett EU-land? I så fall vill du säkert ansöka om Erasmusstipendiet för studier. I det här webbinariet kommer vi att berätta allt om det och svara på de frågor du kan ha om processen.
-
–11.30
Biblioteksintroduktion för forskare och personal
Välkommen på en introduktion till universitetsbiblioteket!
-
–15.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 2. Analysera och visualisera din kodning
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
Maj 2023
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–12.00
Introduktion till EndNote
EndNote Introduktion är en workshop med praktiska övningar för dig som inte använt EndNote tidigare.
-
–13.00
Få det gjort - att slutföra din uppsats
Har du kört fast i skrivandet av din uppsats? Svårt att överhuvudtaget komma igång? Blir stressen för stark? Under denna föreläsning ges en överblick kring det som oftast ställer till sig i skrivandeprocessen och vi pekar på konkreta tips som kanske kan hjälpa dig att komma vidare.
-
–14.30
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–14.30
Introduktion till Mendeley
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång med referenshanteringsprogrammet Mendeley Reference Manager.
-
Controllerdagen 2023
Controllerdagen är tillbaka med framgångsrika praktiker och forskare som utmanar och ger perspektiv på styrning och verksamhetsutveckling.
-
–11.00
Introduktion till textdata och text mining
Denna kurs riktar sig till dig som vill lära dig om hur du kan använda textdata och text mining i din forskning eller dina studier.
-
–13.00
Ekonomikum
CareerFair: CareerDay UF Uppsala
Career Day is a career fair offering an opportunity for students in politics and the social sciences to meet employers. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7687
-
–14.30
Studieverktyg för dig med läs- och skrivsvårigheter
Välkommen till en workshop i studieverktyg för dig med någon form av läs- och skrivsvårigheter.
-
–
Linnés Hammarby
Fynd – fröställningar och andra förunderliga ting
Utställning med föremål hittade under tio års promenader i naturen, komponerade i ramar och tittskåp av konstnären Tove Lindström. Öppet tisdag-söndag 11–17. Midsommarafton stängt.
-
–14.00
Botaniska trädgården
Visning i Tropiska växthuset
Följ med på visning i Uppsalas finaste regnskog. Lär dig mer om tropikernas växter.
-
–14.30
Blåsenhus
Från 11 241 studier till handfasta råd till lärare – om forskningssammanställningar med Skolfi som exempel
Systematiska översikter är användbara både inom akademin och för verksamma inom skola och förskola. Det här tillfället är till för dig som vill veta mer om forskningssammanställningen som metod och publikation.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–14.30
Intervjuer som källmaterial – tips på digitala verktyg
Denna workshop riktar sig till dig som vill lära dig om digitala verktyg för att transkribera och analysera intervjuer. Ta gärna med dig material från din egen undersökning att testa verktygen på!
-
–17.00
Linnés Hammarby
Hammarbydagen
Besök Linnés Hammarby när det är som vackrast i parken, när örter och nytt gräset spirar i ängs- och hagmarkerna. Följ med på visningar i kulturreservat och park. Träffa djuren i kulturreservatet eller bygg ett bihotell. Fika gott hos Café Sara Lisa.
-
–16.30
Universitetsaulan
Akademiska kapellet: Vårkonsert
Kungliga Akademiska kapellet framför Dvoraks Konsert för cello och orkester h-moll och Bartoks Konsert för orkester. Dirigent: Stefan Karpe. Solist: Daniel Thorell (cello).
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–11.30
Ekonomikum
Introduktion till Zotero
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång att använda Zotero.
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–12.45
Tidigmoderna studenter – historia och källmaterial
Uppsala universitet har verkat kontinuerligt sedan slutet av 1500-talet. Sedan dess har hundratusentals studenter sökt sig till lärosätet. Vid det här tillfället kommer vi att se närmare på hur man hittar uppgifter om enskilda studenter.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–20.00
Musicum
Kammarmusik på Musicum
Medlemmar ur Kungliga Akademiska kapellet framför kammarmusik tillsammans med pianisten Andreas Kreuger.
-
–11.00
Informationssökning och omvärldsbevakning inom utbildningsvetenskap
Denna workshop riktar sig till doktorander och forskare inom utbildningsvetenskap som vill uppdatera sina kunskaper i informationssökning.
-
–12.45
Data från sociala medier i NVivo
I denna korta föreläsning berättar vi hur data från sociala medier kan användas i NVivo, ett program för kvalitativ dataanalys. Vi visar hur du importerar, kodar och analyserar data från sociala medier såsom Twitter och YouTube.
-
–10.30
Ångströmlaboratoriet
Doktorandfrukost med biblioteket
Är du doktorand? Då är du välkommen till en frukost med biblioteket!
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–16.15
Träna med Studenthälsan och Campus1477
Att vara fysiskt aktiv ökar inlärningsförmågan och ditt välbefinnande! På måndagar kan du som student gratis testa olika typer av gruppträning tillsammans med Studenthälsan och Campus 1477.
-
–11.30
Ekonomikum
Introduktion till Mendeley
I introduktionskursen hjälper vi dig att komma igång med referenshanteringsprogrammet Mendeley Reference Manager.
-
–12.45
Mindfulness i Botaniska trädgården
En stunds mindfulness ger din hjärna och kropp en paus i vardagsbruset. Mindfulness kan hjälpa dig att minska stress, ångest och nedstämdhet, hantera tankar och känslor, öka ditt fokus och förbättra ditt minne.
-
–12.50
Lunchpromenad med Studenthälsan på Gotland
Välkommen på lunchpromenad med Studenthälsan. Vi promenerar cirka 20 minuter där du får möjlighet att träffa andra studenter samtidigt som du får rörelse, dagsljus och frisk luft!
-
–16.15
KarriärTisdag: Ett attraktivt CV och brev - hur?
Funderar du på hur du kan formulera ditt CV och brev inför en jobbansökan? UU Karriär ger dig grunderna på detta webbinarium. https://careergate.student.uu.se/sv/event/7661
-
–16.15
CareerTuesday: CV and cover letter - be attractive!
What is the employer looking for in your application when recruiting? https://careergate.student.uu.se/sv/event/7651
-
–16.15
KarriärTisdag: Ett attraktivt CV och brev - hur?
Hur sticker du ut i ansökningsmängden och vad letar egentligen arbetsgivare efter i dina ansökningshandlingar? Hur kan du anpassa ditt CV för att bli läst av människor såväl som robotar? Hur kan du presentera dina styrkor?
-
–16.45
Gör det nu! (Zoom)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
-
–16.45
Gör det nu! (Campus Gotland)
Gör det nu! riktar sig till dig som har svårt att organisera studierna eller som gång efter gång skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att komma igång med studierna.
Juni 2023
-
Linnéträdgården
Museinatt hos Linné
Upplev Linnés trädgård i försommarkvällen. Följ med på visningar i Linnés hem, kl. 20.30, 21.30 och 22.30. Obligatoriskt förköp av biljetter.
-
–
Botaniska trädgården
Museinatt i tropikerna
Upplev skymningen och sommarnatten i Uppsalas finaste regnskog.
-
–11.30
Ekonomikum
Bilder som källmaterial – annotera och organisera
Denna verkstad riktar sig till dig som vill ha tips på hur du kan hantera bilder som forskningsmaterial.
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–10.30
Geocentrum
Doktorandfrukost med biblioteket
Är du doktorand? Då är du välkommen till en frukost med biblioteket!
-
–16.00
Drop in-handledning hos Språkverkstaden
Sitter du med en skrivuppgift som du har svårt att ta itu med? Undrar du om man får skriva ”jag” i akademiska texter? Vill du diskutera olika exempel på avslutningar av en muntlig presentation? Välkommen på drop in-handledning hos Språkverkstaden med uppgifter på svenska eller engelska.
-
–15.30
Introduktion till EndNote
EndNote Introduktion är en workshop med praktiska övningar för dig som inte använt EndNote tidigare.
-
–11.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 1. Bekanta dig med NVivo och börja koda din data
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–14.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - samarbeta med kollegor
Välkommen till en kurs där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys. I denna kurs fokuserar vi på olika sätt att använda NVivo i ett gemensamt forskningsprojekt.
-
–11.30
NVivo för kvalitativ dataanalys - steg 2. Analysera och visualisera din kodning
Välkommen till en workshop där vi arbetar med NVivo, en programvara för kvalitativ dataanalys.
-
–23.00
Botaniska trädgården
Håkan Hellström i barockträdgården
Sommaren 2023 turnerar Håkan Hellström "med kappsäcken full av soul, gnistrande ackord och blänkande dansskor." Sin andra konsert på turnén ger han i vackra barockträdgården. Biljetterna släpps 29 oktober via Eventim.se.
Juli 2023
-
–13.30
Linnéträdgården
Träffa trädgårdsmästaren hos Linné
Få råd och tips om odling. Följ med trädgårdsmästaren ut i rabatterna när hen berättar om säsongens arbetsuppgifter i Linnés trädgård.
-
–19.00
Botaniska trädgården
Rosvänner
Eva Johansson och Inger Palo visar våra historiska rosor och berättar om vilka växter som passar att odla tillsammans med dem. De båda rosvännerna från Roslagen delar med sig av sina bästa tips. Vad ska man tänka på när man planerar och planterar? Start vid Linneanums pelartrappa. Avgift 100 kr.
-
–
Linnés Hammarby
Nemore in flore
Utställning med botaniska illustrationer av Anneli Frisk. Du känner igen hennes verk från frimärkeshäftet Sveriges nationalblomma och från flera läroböcker.
Öppet tisdag-söndag 11–17.
-
–
Botaniska trädgården
Bouletävling Botan Cup
Heja fram dina favoriter när Upsala Petanque Club spelar seriespel. Arr. Upsala Petanque Club. I Barockträdgården.
-
–16.00
Linnés Hammarby
Sommarslåtter
Lär sig använda lie och hässja. Hjälp till att slå ängarna i kulturreservatet. Köp hem säsongens grönsaker. Möt vår vänförening Sällskapet Linnés Hammarby och tillverka en halmdocka. Följ med på vandringar med bonden och med agrarhistorikern. Titta in i soldattorpet. Låt barnen prova 1700-talskläder. Öppet hus i familjen Linnés boningshus samt introduktion till gården varje timme.
Augusti 2023
-
–23.00
Botaniska trädgården
Gyllene tider i barockträdgården
Gyllene tiders sommarturné Hux Flux gör ett stopp i vackra barockträdgården sommaren 2023. Gästartist Uno Svenningsson. Biljetter säljs via LiveNation.se
-
–17.00
Linnés Hammarby
Marknads- och rågdag
Besök vänföreningens gemytliga marknad med försäljning av hantverk och lokala produkter. Hjälp till att skära rågen, följ med på visningar i kulturreservatet, titta in i familjen Linnés boningshus, låt barnen prova 1700-talskläder eller rida ponny. Ta en tur till soldattorpet. Prova på att mala råg och koka kaffe. Se på när garnet blir spunnet och färgat. Köp med dig nyskördade grönsaker hem.
-
–
ClimateExistence Conference 2023
Evenemanget ges på engelska.
-
–19.00
Linnéträdgården
Giftiga växter hos Linné
Vilka växter innehåller farliga ämnen och hur har de nyttjats genom historien?
Kemisten och författaren Olle Matsson tar med dig på visning i Linnéträdgården och berättar om dödligt giftiga växter.
-
–13.30
Linnéträdgården
Träffa trädgårdsmästaren hos Linné
Få råd och tips om odling. Följ med trädgårdsmästaren ut i rabatterna när hen berättar om säsongens arbetsuppgifter i Linnés trädgård.
-
–19.00
Botaniska trädgården
Dignande dahlior
Häng med bland enkla och dubbla. Vita, gula, orangea, rosa, röda, lila favoriter. Botanisten och trädgårdsmästaren visar vårt dahlia-kvarter.
-
–16.00
Linnés Hammarby
Höstskörd av humle och säd
Nu skördar vi humle, havre, korn och grönsaker. Kom med, du med! Se på när bonden tröskar råg och lär dig mer om de historiska redskapen.
-
–11.00
Webbinarium om Erasmuspraktik
Funderar du på att samla in data eller göra praktik utomlands? Ett Erasmuspraktikstipendium gör det möjligt för studenter att genomföra praktik eller samla in data för ett examensarbete eller ett självständigt arbete som till exempel exjobb, C-, D-, masteruppsats eller doktorsavhandling vid ett företag, en organisation eller ett universitet i Europa.
-
–19.00
Botaniska trädgården
Bot och bönor – räddning eller risk?
Följ med apotekaren på visning i ärtornas och bönornas rike. Lär dig om allt från grödan som motverkar hungersnöd till giftiga bönor och medicinska framsteg. Start vid Tropiska växthuset.
September 2023
-
–16.00
Botaniska trädgården
Botans dag
Fynda växter eller lokalt och ekologiskt mat- och konsthantverk i barockträdgården. Beundra vackra pelargoner i orangeriet. Delta i årets odlartävling. Träffa vår personal i köksträdgården! Vi pratar ärtor och bönor, lokalodlat, hållbarhet och delar med oss av recept.
Runt Orangeriet, Tropiska växthuset och köksträdgården.
-
–21.00
Botaniska trädgården
Kulturnatt i Botaniska trädgården
Under Uppsalas egen kulturfest är barockträdgården arena för qigong, traditionella japanska kampsporter och Waldorfskolans populära eldshow. I och runt Linneanum bjuds det på konserter och i Tropiska växthuset ljuder regnskogens egna toner.
-
–21.00
Linnéträdgården
Kulturell kavalkad i Linnéträdgården
Välkommen på mingel i vår nya butik, visningar av trädgården och öppet hus i familjen Linnés hem. Gör ett besök i Linnéträdgårdens orangeri där vi bjuder på kulturell kavalkad – boksläpp, konserter och dans. Fri entré hela dagen.
-
–
Botaniska trädgården
Mini-utställning: Bönor och bus
Under hösten fyller vi det lilla glashuset i köksträdgården med torkade bönor och växtfärgade garner. Framåt höstlovet fyller vi på med pumpor, bus och spökerier.
Oktober 2023
-
–14.00
Botaniska trädgården
Visning i Tropiska växthuset
Följ med på visning och lär dig mer om växterna i Uppsalas enda regnskog.
-
–15.00
Linnés Hammarby
Höstfagning i kulturreservatet
Räfsa, elda och hjälp till att förbered Linnés marker för vintern. Lär dig mer om hur de brukades på 1700-talet. SLU Agrarhistoria bjuder alla arbetsvilliga på korv.
-
–
Blåsenhus
SKOLU-2023
Skandinavisk konferens för lärare och lärarutbildare i språk.
-
–
Botaniska trädgården
Höstlovsku(s)ligt: Promenad i småskogen
Gå på upptäcktsfärd bland spöken och fladdermöss i trädgårdens lilla barrskog. För barn 5–15 år. Även extra öppet i Tropiska växthuset måndag–fredag 11–16 och lördag–söndag 12–15
November 2023
-
–14.00
Botaniska trädgården
Visning i Tropiska växthuset
Njut av grönska, ljus och värme. Följ med på visning och lär dig mer om växterna i Uppsalas enda regnskog.
-
–16.00
Botaniska trädgården
Museidagen: Regnskogens mångfald
Njut av ljus och värme. Fascineras av växterna tropikerna. Fri entré till alla Uppsalas museer.
December 2023
-
–14.00
Botaniska trädgården
Visning i advent
Följ med på visning av julens växter – kanel, kardemumma, ingefära...
-
–15.00
Botaniska trädgården
Nyårsöppet i Tropiska växthuset
Möt det nya året i Uppsalas enda regnskog. Upplev värme, ljus och grönska mitt i vintern.