Kalendarium
Observera att kalendern just nu visas filtrerad, men kalenderprenumerationen kommer vara ofiltrerad.
Följ dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
-
–
Höstlovskul: Pyssla till julens lökar
Väck julens lök så att den blommar lagom till jul. Skapa och dekorera en strut som ger löken mörker och lockar till blomning. Köp med en jullök och plantera i kruka eller vas när du kommer hem! För barn 6-15 år.
-
–
Höstlovskul med smurfar & magi
Vi bjuder på pyssel och klurigheter varje eftermiddag under höstlovet. Gör din egen magiska skyddsamulett och testa dina kunskaper på smurftipsrunda i museet.
Drop-in 13.00-16.00 | Fri entré -
–17.00
Senapstillverkning i apoteket
På tisdagar fram till jul kan du göra egen julsenap enligt gammalt recept i museets apotek. Apotekaren visar hur man gör. Tillverkningen sker på traditionellt sätt med hjälp av apoteksvågar, vikter och mätglas.
Drop in kl 13-16.30 viss väntetid kan förekomma. Pris 50 kr/burk.
Öppet 13-17. Fri entré -
–16.00
Museidag i regnskogen
Salt, sött, surt, beskt och umami. Museidagen firas på temat smak. Vässa dina smaklökar och gå på upptäcktsfärd bland växter från södern. Extra öppet i Tropiska växthuset.
-
–16.00
Museidagen | Spännande smaker!
Museidagen bjuder på kryddstarkt föredrag och spännande tester i apoteket.
13.30 -14.15 BRÄNNANDE SMAKER!
Lars-Erik Appelgren berättar om smaksinnets fascinerade fysiologi. Varför och hur upplever vi kryddor som senap, chili och wasabi som heta?
12.00-16.00 LUKTER & SMAKER I APOTEKET
Vad gömmer sig i burkarna? Sniffa, smaka och gissa!
ÖPPET HUS 12-16 | FRI ENTRÉ -
–17.00
Senapstillverkning i apoteket
På tisdagar fram till jul kan du göra egen julsenap enligt gammalt recept i museets apotek. Apotekaren visar hur man gör. Tillverkningen sker på traditionellt sätt med hjälp av apoteksvågar, vikter och mätglas.
Drop in kl 13-16.30 viss väntetid kan förekomma. Pris 50 kr/burk.
Öppet 13-17. Fri entré -
–17.00
Senapstillverkning i apoteket
På tisdagar fram till jul kan du göra egen julsenap enligt gammalt recept i museets apotek. Apotekaren visar hur man gör. Tillverkningen sker på traditionellt sätt med hjälp av apoteksvågar, vikter och mätglas.
Drop in kl 13-16.30 viss väntetid kan förekomma. Pris 50 kr/burk.
Öppet 13-17. Fri entré -
–17.00
Senapstillverkning i apoteket
På tisdagar fram till jul kan du göra egen julsenap enligt gammalt recept i museets apotek. Apotekaren visar hur man gör. Tillverkningen sker på traditionellt sätt med hjälp av apoteksvågar, vikter och mätglas.
Drop in kl 13-16.30 viss väntetid kan förekomma. Pris 50 kr/burk.
Öppet 13-17. Fri entré