U-FOLD Höstseminarium 2018: Skottlossning, våld och droger

 • Datum: –12.00
 • Plats: Universitetshuset, sal X
 • Föreläsare: Christian Fröden, chef, gränspolisens ensamkommandegrupp
  Mathias Hallberg, professor, Uppsala universitet
  Mohamad Hassan, kommunalråd (L), Uppsala kommun
  Helen Lind Jaktlund, Nattvandrarna
  Mia-Maria Magnusson, narkotikapolis och forskare
  Jale Poljarevius, chef, Uppsalapolisen
  Jonas Segersam, kommunalråd (KD), Uppsala kommun
 • Webbsida
 • Arrangör: U-FOLD, Uppsala universitet
 • Kontaktperson: Mathias Hallberg
 • Seminarium

Välkommen att ta del av dagsaktuell kunskap och att utveckla dina nätverk i arbetet mot beroendeproblematikens utmaningar.

Antalet dödskjutningar ökar just nu markant i Sverige. En utveckling som experter kopplar till det mångåriga inflöde av illegala skjutvapen som idag ackumuleras i våra större städer. Även narkotikahandeln ändrar skepnad, och i områden där försäljningen intensifieras kommer fler skjutvapen till användning. Vi står alltså inför två olyckliga förlopp som alltför ofta sammanfaller med katastrofal utgång.

Onsdag 14 november inbjuder U-FOLD till Höstseminarium 2018: Skottlossning, Våld och Droger. Vi tar del av aktuell kunskap med inlägg av Jale Poljarevius, chef vid Uppsalapolisen, Mia-Maria Magnusson, narkotikapolis och forskare som kartlagt Sveriges öppna drogscener, Christian Fröden, chef för gränspolisens ensamkommandegrupp och Mathias Hallberg, professor med fokus på dopning. Seminariet rymmer även ett panelsamtal mellan talarna och inbjudna politiker.

U-FOLDs seminarier i Uppsala universitetshus tillhör regionens viktigaste arenor för samtal och initiativ inom beroendefältet. Här möts forskare, beslutsfattare, yrkesverksamma och organisationer för att bygga nya nätverk och att ta del av dagsaktuell kunskap.

Varmt välkommen till ett nytt högaktuellt seminarium med U-FOLD.

Anmäl dig på  http://doit.medfarm.uu.se/kurt12782

U-FOLD Höstseminarium 2018: Skottlossning, våld och droger