Gå för alla hjärnor – Bissen Brainwalk

  • Datum: –12.00
  • Plats: Segerstedthuset, von Kraemers Alle 2
  • Arrangör: Uppsala universitet och Bissen BrainWalk i samarbete med Svenska bandyfinalerna och Sirius bandy.
  • Kontaktperson: Ronnie Alsén
  • Telefon: 070-1679206
  • Familjeaktivitet

Den 23 mars har du chans att göra en insats - häng med på Uppsalas mest angelägna promenad. Genom att bidra med 50 kr eller valfritt högre belopp, möjliggör du att forskningen om hjärnan drivs framåt.

Startplats: Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala. Promenaden är ca 2 km lång och avslutas på Studenternas IP där damernas bandyfinal spelas kl 12.

Startavgift: 50 kronor per person eller valfritt högre belopp, går oavkortat till hjärnforskningen. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer. Betalas kontant på plats eller via Swish till 123 900 41 44.

Före promenaden, från 09.30, är du välkommen in i Segerstedthuset på en kopp kaffe/te/saft. På plats finns hjärnforskare från Uppsala universitet som berättar och svarar på frågor om hjärnan och hjärnrelaterade sjukdomar. Kom och ställ just dina frågor om hur hjärnan fungerar.

Välkomna!

Program
Var: Uppsala universitet/Segerstedthuset, von Kraemers allé 2, Uppsala

09.30 Dörrarna till Segerstedthuset (entrén mot von Kraemers allé) öppnar och det bjuds kaffe/té/saft. Restaurang Segerstedt har kaféet öppet.
10.10 Hjärnforskare på plats i Restaurang Segerstedt. De svarar på just dina frågor om hjärnan och hjärnrelaterade sjukdomar.
11.00 Startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Mathias “Bissen” Larsson tar täten. Samling utanför entrén till Segerstedthuset (von Kraemers allé 2). Slingan går till Studenternas IP och är knappt 2 km lång. I startavgiften ingår entrébiljett till bandyfinalen för damer.
12.00
  SM final i bandy för damer på Studenternas IP.

Ta med familj och vänner och gör en insats! Vi ses den 23 mars!

Berätta på Facebook att du hänger med!

Bakgrund
Mathias ”Bissen” Larsson, småbarnsfar och trefaldig svensk mästare i bandy, drabbades 34 år gammal av en kraftig stroke. Han överlevde mot alla odds och leder idag folkrörelsen Bissen Brainwalk som genomförts i en rad svenska orter och har samlat in flera miljoner till forskningen.

Mer om Bissen Brainwalk på http://www.bissenbrainwalk.se/

Forskare på plats:

Joachim Burman, läkare och docent i neurologi har av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om biologiska och kliniska effekter av hematopoetisk stamcellstransplantation (HSCT) som behandling för den neurologiska sjukdomen multipel skleros. Forskningen syftar till att lära oss mer om vilka patienter som har störst nytta av HSCT och varför behandlingen har effekt. 

Klas Kullander, professor i medicinsk utvecklingsbiologi har av Bissen Brainwalk tilldelats medel för att forska om motverkan av minnesförlust vid demens – analys av minneskretsar. Klas Kullander forskar på nervcellskretsar och deras funktion. Hans internationella forskargrupp vid Uppsala universitet studerar nervcellkretsar som är viktiga för inlärning, minne, motorik och kognition. Studierna bedrivs med genetiska, molekylärbiologiska och elektrofysiologiska metoder.