Anders Wall-föreläsningen 2019

Syftet med föreläsningen är att stimulera entreprenörs­andan inom Uppsala universitets olika fakulteter. Under en eftermiddag får Uppsalas studenter tillsammans med representanter för näringslivet och inbjudna gäster lyssna till inspirerande talare.

Årets talare:

Christian von Koenigsegg: 

Grundare av Koenigsegg Automotive, som tillverkar några av världens mest exklusiva och snabbaste bilar med hastigheter över 400 km/tim. Nu planeras en ny sportbilsmodell som ska vara CO2-neutral. Företaget har idag 220 anställda och tillverkar omkring 30 bilar per år.

Maria Strømme: 

Blev vid 34 års ålder professor i nano­teknologi vid Uppsala universitet. Hennes nanoteknik innebär en ­revolution med självläkande cancerbehandlingar, effek­tivare solenergi och miljövänligare material som resultat. Hon har grundat fyra bolag, bl.a. Disruptive Materials som vunnit Venture Cup.

Elin Kling: 

Är stilikonen med gedigen bakgrund i modevärlden som modell, modebloggare och grundare av modemagasinet Styleby. Startade tillsammans med maken Karl Lindman det snabbväxande modemärket Totême, som nyligen öppnade sin första fysiska butik i Stockholm. Nästa år är målet en omsättning på 200 miljoner kr.

Erik Fjellborg: 

Utvecklade i gymnasiet efter att ha sommarjobbat på McDonalds ett smart system för schemaläggning. Idag har hans företag Quinyx ca 500 000 användare och en omsättning på ca 150 miljoner kronor. Tjänsten används av bolag som Burger King, Schenker, Hilton, SATS och naturligtvis Eriks gamla arbetsgivare McDonalds.

Dessutom utlovas underhållning och utdelning av stipendiet årets "Uppsalastudent”.

Föreläsningen är ett samarbete med Folkuniversitetet.

Företagsmässa
Projektgruppen för Anders Wall-föreläsningen 2019 bjuder även till företagsmässan, där du som student har möjlighet att prata med framtida arbetsgivare. Företagen är alla etablerade i näringslivet och många har en koppling till Uppsala.

När: 19 november kl. 11:00-12:45
Var: Universitetsaulan i Uppsala
Frågor? Kontakta: eventawf@entrepreneursacademy.se