INSTÄLLT: Rågskörd med marknad

  • Datum: –17.00
  • Plats: Linnés Hammarby
  • Webbsida
  • Arrangör: Uppsala linneanska trädgårdar i samarbete med Sällskapet Linnés Hammarby, Länsstyrelsen Uppsala län och SLU Agrarhistoria.
  • Kontaktperson: Lotta Saetre
  • Temadag, Kulturevenemang, Familjeaktivitet

Var med vid skörden av råg. Se fåren bli vallade. Följ med på visningar av bostadshus och de historiska trädgårdsväxterna. Köp skinn, hantverk, bröd och honung från lokala tillverkare på vår gemytliga marknad. Lär dig mer om garnfärgning eller låna 1700-talsdräkter till barnen. Ta dem med på ponnyridning. Aktiviteter för alla åldrar.

Ur programmet

11:00 - 15:00 Skörd av spannmål i kulturreservatet

11:00 - 16:00 Genuin marknad på museiområdet

11.30, 12.30 (engelska), 14.30 och 15.30 Visning av bostadshuset

Entréavgift Linnés Hammarby vuxna 100 kr. Fri entré för anställda och studenter vid Uppsala universitet, för barn under 18 år samt för 1700-talsklädda.

 

Parkeringsplatser

Det brukar vara ont om parkeringsplatser under evenemangsdagar på Linnés Hammarby. Vi rekommenderar dig att i möjligaste mån samåka med vänner och familj. Det går också bra att cykla till Linnés Hammarby.

I år kan vi tyvärr inte erbjuda trafik med ångtåg och veteranbuss till Linnés Hammarby. Samarbetet med Museijärnvägen Lennakatten och Svenska Spårvägssällskapet kommer att återupptas nästa år.

Arrangörer

Sällskapet Linnés Hammarby, Länsstyrelsen, SLU Agrarhistoria, Uppsala linneanska trädgårdar

Andra medverkande

Lundby Landskapsvård, Jan Cederholm  m.fl.

 

INSTÄLLT: Rågskörd med marknad