Lunch med Linné och hans vetenskaper: Det gröna offentliga rummet – från Linné och framåt

  • Datum: –13.00
  • Plats: Digitalt, se ovan.
  • Arrangör: Linnés Uppsala. Värd: Destination Uppsala och Uppsala kommun
  • Kontaktperson: Lotta Sturesson Seatre
  • Telefon: 018-471 2874
  • Föreläsning

I vår föreläsningsserie Lunch med Linné och hans vetenskaper får du ta del av historiska tillbakablickar och modern forskning.

Lunch med Linné och hans vetenskaper. Onsdagar under perioden 7 april – 26 maj kan du lyssna till populärvetenskapliga föredrag om allt från 1700-talets brödtraditioner och familjen Linnés hushåll, till biologisk mångfald och dagens stadsplanering. Du får träffa idéhistoriker, biologer, agrarhistoriker och landskapsarkitekter.

Hela föreläsningsserien ”Lunch med Linné och hans vetenskaper” direktsänds på Facebook och SLU Play. Du kan också se föredragen i efterhand via Youtube. Sändningarna startar klockan 12 på onsdagar och du hittar dem på  Linné Uppsalas Facebooksida

Den som lyssnar och ser dem i direktsändning via Facebook kommer att kunna ställa frågor till föredragshållaren. Evenemanget är kostnadsfritt och riktar sig till alla som är nyfikna på Linné och hans vetenskaper.

Program

Det gröna offentliga rummet – från Linné och framåt

Popuärvetenskapligt föredrag med Roger Elg, landskapsarkitekt, lärare och forskare med inriktning på växtlighet i urbana och historiska miljöer. Han berättar om hur Linné och hans efterföljare har gjort Uppsala till den gröna vackra stad som vi ser idag.

Roger Elg är verksam vid SLU. Värdar för föredraget är Uppsala kommun och Destination Uppsala. Arrangör: Linnés Uppsala.

Länk till Facebookevenemanget

Kommande programpunkt i föreläsningsserien:

26/5 Linnés vilda växter kring Uppsala med Anja Rautenberg, Länsstyrelsen i Uppsala län.

 

Lunch med Linné och hans vetenskaper: Det gröna offentliga rummet – från Linné och framåt