UppTalk Weekly panelsamtal: Internet of Things - snillrika prylar för smartare liv

  • Datum: –13.00
  • Plats: https://uu-se.zoom.us/j/62054596427
  • Föreläsare: Jon Back, biträdande universitetslektor vid institutionen för informatik och media, Uppsala universitet; Emelie Collins, IT-strateg på Uppsala kommun; Klas Hjort, professor vid institutionen för materialvetenskap, Uppsala universitet och Åsa Melvanius, VD för HiQ Skåne. Samtalet arrangeras i samverkan med Internet of Things Sverige.
  • Webbsida
  • Arrangör: UppTalk Weekly, en del av teknisk- naturvetenskapliga fakultetens digitala kompetensutvecklingsinitiativ för alumner och samhället
  • Kontaktperson: Lina Sors Emilsson
  • Telefon: 018-471 2138
  • Seminarium

Teknik som samlar information och pratar med annan teknik finns i allas vardag, hemma och på jobbet. Detta kallas ”Internet of Things” och bidrar med både möjligheter och utmaningar. I detta panelsamtal pratar vi om vad smart teknik är, hur människa och maskin påverkar varandra och hur företag och forskning bidrar till smarta hållbara maskiner med människan i fokus.

Samtalet arrangeras i samverkan med Internet of Things Sverige

Klicka här för att komma direkt till samtalet (zoom-länk)

Om du vill ha en påminnelse via mejl ca 30 minuter innan samtalet börjar, skriv in din e-postadress här.

I panelen:
Jon Back, biträdande universitetslektor vid institutionen för informatik och media, Uppsala universitet
Emelie Collins, IT-strateg på Uppsala kommun
Klas Hjort, professor vid institutionen för materialvetenskap, Uppsala universitet
Åsa Melvanius, VD för HiQ Skåne

UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal och tvärvetenskapliga panelsamtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där ni som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

UppTalk Weekly är en del i teknisk- naturvetenskapliga fakultetens satsning på onlineutbildningar för alumner och allmänheten.

Läs mer om UppTalk Weekly och se tidigare sända och kommande samtal