UppTalk Weekly: Är motstånd till innovation av godo eller ondo och för vem?

  • Datum: –12.30
  • Plats: Zoom, länken finns längre ner på sidan
  • Föreläsare: Helena Fornstedt, Postdoktor vid Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik, industriell teknik vid Uppsala universitet
  • Arrangör: UppTalk Weekly är en del av teknisk-naturvetenskapliga fakultetens satsning på populärvetenskapliga forskarsamtal varje tisdag kl. 12.00
  • Kontaktperson: Lina Sors Emilsson
  • Seminarium

Innovation presenteras ofta som lösningen på alla våra problem; tekniska, sociala, ekonomiska och ekologiska. Men är innovation verkligen lösningen eller orsakar det nya problem? Helena Fornstedt har forskat om betydelsen av innovationsmotstånd och varför det är viktigt att ställa frågan; "Vem utvecklas innovationen för?" För att avgöra om den är en lösning, ett problem i sig själv eller både och.

Klicka här för att komma direkt till samtalet (zoom-länk).

Skriv in din e-postadress i detta formulär om du vill ha en påminnelse via e-post ca 30 minuter innan samtalet börjar.

UppTalk Weekly är en populärvetenskaplig seminarieserie via Zoom där ni varje tisdag med start klockan 12.00 får ta del av intressanta samtal med forskare från Uppsala universitet. Samtalen kretsar kring samhällsrelevanta ämnen där ni som åhörare har möjlighet att ställa frågor till våra forskare.

UppTalk Weekly är en del i teknisk- naturvetenskapliga fakultetens satsning på onlineutbildningar för alumner och allmänheten.

Läs mer om UppTalk Weekly och se tidigare sända och kommande samtal.

Porträtt av Helena Fornstedt