INSTÄLLT - Hur ska jag hantera klimathotet?

  • Datum: –18.30
  • Plats: Zoom
  • Föreläsare: Föreläsningen leds av Kali Andersson som är legitimerad psykolog på Klimatpsykologerna. Hon är specialiserad på klimatångest, miljökommunikation, omställning och hur vi bygger sociala rörelser.
  • Kontaktperson: Kris- och samverkansgruppen
  • Studentevenemang

Är du less på att inte veta hur du ska hantera klimathotet? Det här är en föreläsning för alla som tänker och känner kring klimat- och ekosystemkriserna.

Föreläsningen är tyvärr inställd! Vi återkommer med nytt datum.

Frustration, oro, sorg och andra känslor inför en kris ska tas på allvar. Känslor kan hjälpa oss att bli motiverade, men vad ska vi göra med den där motivationen? Hur kan vi egentligen vara med och skapa positiv förändring, samtidigt som vi tar hand om våra känslor? Fokus ligger på att balansera engagemang, återhämtning och socialt stöd.

Föreläsningen görs genom Terra-Pi som är ett projekt drivs tillsammans med Klimatpsykologerna. Terra-Pi har till syfte att samla kunskap och ta fram metoder för att stötta ungdomar att bättre kunna hantera klimatrelaterade tankar, känslor, upplevelser och funderingar. Klimatpsykologerna är psykologer med specialinriktning mot klimat- och miljöfrågor.

Det här är en aktivitet inom ramarna för Kris- och samverkansgruppen, där representanter från Uppsala universitet, SLU, studentkårerna och Universitetskyrkan ingår.

Deltagandet är gratis och ingen anmälan krävs. Föreläsningen ges på Zoom. (Meeting ID: 869 2715 8110, Passcode: 857901)