Prestationsångest

Är du rädd att inte räcka till eller att inte duga som du är? Prestationsångest innebär en upplevelse av oro eller rädsla i situationer man känner att man behöver prestera. Vad är prestationsångest för dig? Vilka situationer tänker du på och hur känns det?

Prestationsångest kan uppstå när vi känner att vi inte har kontroll i en uppgift. Detta kan ske i såväl som akademiska sammanhang och som i sociala tillställningar. I hemmet och på arbetsplatsen eller under tiden man tränar eller målar.

Under föreläsningen tittar vi närmare på vad prestationsångest är, varför det uppkommer och framförallt – hur vi kan bemöta oron eller rädslan.

Föreläsningen ges via Zoom. Ingen anmälan krävs.

Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om prestationsångest.