Sova på natten, studera på dagen

Är du inne i en stressig period? Är det något som oroar dig? Att inte kunna sova några nätter är jobbigt, men det är inte farligt. Om svårigheterna fortsätter kan du börja fundera över möjliga bakomliggande orsaker.

Har du druckit mycket alkohol, kaffe, te eller energidrycker? Du kanske behöver mer tid för återhämtning eller prata med någon i din närhet om det som oroar dig?

Något som brukar fungera bättre än att räkna får för att somna är att skapa en sömnrutin. Sömnrutinen lär hjärnan att det är det här du brukar göra innan du somnar

Välkommen på en föreläsning där vi berättar mer om varför och på vilket sätt sömnen är viktigt för oss. Vi går igenom vad som händer när vi sover och vad du kan göra för att få bättre sömnvanor.

Föreläsningen ges via Zoom. Ingen anmälan krävs.

Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om sömn.