Få det gjort – sluta prokrastinera!

Tillhör du de som upprepat skjuter upp sitt pluggande? Uppskjutande, eller prokrastinering som det också kallas, är ett mycket vanligt problem. Särskilt bland studenter.

Alla tenderar att skjuta upp uppgifter eller beslut då och då, men för vissa skapar det problem. Även om det för många inte får så stora konsekvenser, kan det bli ett hinder i studierna.

Vill du få tips om hur man startar upp bra rutiner? Välkommen på vår föreläsning om att ”Få det gjort – sluta prokrastinera!”. Föreläsningen ger dig råd och tips om vad du själv kan göra för att bryta dina (o)vanor och faktiskt ”börja göra det nu!”.

Föreläsningen ges via Zoom. Ingen anmälan krävs.

Ps. Det finns även en studentgrupp med återkommande träffar där du får träffa andra studenter i samma sits. Ni träffas en gång i veckan för att stödja varandra och hjälpa till att skapa struktur.

Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om hur man slutar prokrastinera.