Slutför din uppsats

Har du kört fast i skrivandet av din uppsats? Svårt att överhuvudtaget komma igång? Blir stressen för stark? Att studera på egen hand kräver motivation, självdisciplin, koncentration och planering. Din studieteknik är därför viktig.

Det är mycket som påverkar dina studier: motivation, förkunskaper, studievanor, studie-/livsmiljö och naturligtvis den du är och dina erfarenheter. Att läsa på universitetet innebär ofta en relativ frihet, men detta ställer samtidigt krav på självstudier och eget ansvarstagande.

I denna föreläsning ges en överblick kring det som oftast ställer till sig i skrivandeprocessen och vi pekar på konkreta tips som kanske kan hjälpa dig att komma vidare.

Föreläsningen ges via Zoom. Ingen anmälan krävs.

 Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om studiestrategier.