Introduktion till självmedkänsla

Att vara självkritiska och ha orimligt höga krav på oss själva kan bli ett hinder både i studier och i vardagen. I den här gruppen får du lära dig nya sätt att förhålla dig till dig själv, som många upplever att de mår bättre av.

Vi kommer att arbeta med självmedkänsla för att öka förmågan att ge oss själva värme och omtanke, även när vi har det svårt. När vi lägger märke till hur vi har det och accepterar våra känslor, tankar och behov så som de ser ut just nu, skapar vi förutsättningar för ett mer positivt och stödjande förhållningssätt till oss själva.

Gruppen har fem träffar och varje tillfälle är två timmar inklusive paus. Vi går igenom vad självmedkänsla är och tränar praktiskt tillsammans. Du får också med dig övningar att göra hemma mellan tillfällena.

Anmäl dig till gruppen genom vårt webbformulär. Sista dag för anmälan är 1 oktober.

Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om prestationsångest.