Våga tala

Som student kan det finnas flera obligatoriska moment, så som seminarier eller examinationer, där det är ett krav att stå inför en grupp och presentera ett material. Att tala inför andra, presentera och vara aktiv vid seminarier kan få många av oss att känna ångest. Ångesten kan ge fysiska symptom och hindra dig i studierna.

Kursen Våga tala är till för dig som vill komma till rätta med det här problemet. Här får du kunskap om vad som sker i en när talängslan slår till och du får träna på att göra presentationer inför andra. Om du redan är en skicklig talare och vill utvecklas inom det kommer kursen inte att vara till någon hjälp, utan då hänvisar vi i stället till en kurs i retorik.

När ges kursen?
Kursen ges på torsdagar med start 9 november. Övriga kurstillfällen är torsdag 16, 23, 30 november samt 7 december.

Anmälan
Du anmäler dig genom ett personligt besök i receptionen hos studenthälsan i Uppsala mellan 1–26 oktober. När du anmäler dig får du fylla i dina uppgifter, göra en skattning av svårigheterna i talsituationen samt boka in ett församtal. Det är viktigt att du redan innan du anmäler dig kollar att du kan komma samtliga tillfällen.

Om Studenthälsan
Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om talängslan.