Kallbad med bastu på Kallis Visby

  • Datum: –13.00
  • Plats: Kallis, Visby
  • Webbsida
  • Arrangör: Studenthälsan
  • Kontaktperson: studenthalsan-cg@uu.se
  • Studentevenemang

Möt hösten med kallbad och bastu. När du kallbadar frigör du stresshormonet noradrenalin. Noradrenalin bidrar bland annat till en ökad koncentrationsförmåga, vilket gör att vi bättre kan hantera stress.

Ett kallbad kan också utlösa ett mer kraftigt adrenalinpåslag som kan ge både eufori och smärtlindring. Detta kan vara en fysiologisk förklaring till varför många upplever en ökad livskvalitet och minskad smärta både under och efter ett kallbad.

För att ge en bra upplevelse i bastun/omklädningsrummen har vi infört ett system med kuponger och en uppdelning av timmen i två sessioner:

- 12.00-12.30 – slot 1 (10 kuponger tillgängliga)
- 12.30-13.00 – slot 2 (12 kuponger tillgängliga)

Dvs, är du intresserad av att basta mellan 12.00-12.30 så hämtar du en kupong till slot 1 i receptionen. Klockan 12.30 är det du med kupong för slot 2 som har tillgång till bastun. Kupongerna hämtar du i receptionen från klockan 08 på tisdagarna. Först till kvarn gäller!

Separat omklädningsrum och dusch för män och kvinnor, mixad bastu. Badkläder är obligatoriskt.

Studenthälsan finns till för dig som student vid Uppsala universitet, SLU i Uppsala och Johannelunds teologiska högskola, på campus eller distans. Vi hjälper dig med frågor som är kopplade till livet som student. Vi erbjuder föreläsningar, studentgrupper och individuellt samtalsstöd – allt för att främja ditt välmående och för att du ska få en balanserad studietid.

Läs mer om studenthälsan och vårt utbud på vår webbsida.

Läs våra råd om fysisk aktivitet.

Evenemanget Kallbad med bastu på Kallis på Facebook.