Samtal kring AI med Karim och Thomas

• Location: Humanistiska teatern
  • Lecturer: Karim Jebari, Fil. dr. i filosofi vid Institutet för framtidsstudier Thomas Schön, professor i reglerteknik vid Institutionen för informationsteknologi, Systemteknik vid Uppsala universitet
  • Organiser: Uppsala universitet
  • Contact person: Annika Sundås Larsson
  • Phone: 018-471 2660

Kom och få inblick i ett av vår tids mest aktuella ämnen, AI (Artificial Intelligence). Hur ser AI:s tekniska kärna ut? Hur kan AI användas inom medicinsk diagnostik, forskning och samhällsplanering? Vad gör Sverige och Uppsala universitet inom AI? Vilka är de sociala konsekvenserna av AI? Hur påverkar AI vår normbildning?

Program:

kl 16:00-16:30 Mingel och lättare förtäring
kl 16:30-17:30 Samtal kring AI med Karim och Thomas
kl 17:30-18:00 Reflektioner, samtal och summering

Var: Humanistiska teatern, Uppsala universitet, Thunbergsvägen 3C (entrén vetter mot Carolinaparken), Uppsala

När: Onsdagen den 27 februari kl. 16.00-18.00

Fri entré. Begränsat antal platser. Alla är välkomna, men anmälan krävs.

Här anmäler du dig till seminariet

Föreläsningen är del i en serie framtidsseminarier inom ramen för projekt Utvecklingsplan2050.
Mer om projektet

Samtal kring AI med Karim och Thomas