Kulturnatt i Botaniska trädgården

• Organiser: Uppsala linneanska trädgårdar
  • Contact person: Lotta S Saetre
  • Temadag, Kulturevenemang

Upplev grönska och grodsång i Tropiska växthuset.

Tropiska växthuset håller extra öppet kl. 11–16 på Kulturnatten. Entréavgift 50 kr.

Café Victoria med sin fina uteservering är öppen 11–17.

Digitalt från Botaniska trädgården

Linneanums praktsalar – visas på Youtube.

Linneanum invigdes den 23 maj 1807, till hundraårsminnet av Carl von Linnés födelse. Det är uppfört för pengar som Gustav III donerade till Uppsala universitet år 1787. Byggnaden ritades av arkitekterna O. S. Tempelman och L. J. Despréz i nyklassisk stil. Intendent Jesper Kårehed berättar mer och tar dig med på en digital rundtur. Arrangör: Uppsala universitet.

11:00–11:30 Qigong - Jichu Gong

Jichu Gong är en av flera grundmetoder inom Biyun, utvecklad av Fan Xiulan professor i Kinesisk Medicin. Träna efter egen förmåga och andas naturligt. Visas via Biyunföreningen Gröna Drakens hemsida. Arrangör: Biyunföreningen Gröna Draken.

13:00–15:00 Okinawa Karate Exhibition

Okinawa Karate provides health and effective self-defense. Come meet the Masters! Arrangör: Tendokai Alliansen.

10:00–23:00 Waldorfskolans eldshow

Elever vid Uppsala Waldorfskola har skapat en magisk eldshow på temat de fyra elementen med inspiration av keltisk kultur. Filmad i vackra Botaniska trädgården. Arrangör: Uppsala Waldorfskola.

08:00 - 03:00 Bellydance show

Magdans by Cecilia och Ahlam Dance Group vill bjuda in dig till en online raqs sharqi (magdans) show. Showen finns på www.magdansbycecilia.se. Vi har lagt in all vår kärlek till raqs sharqi och egyptisk raqs al-assaya i vår filmproduktion - hoppas du kommer att tycka om det!