Lärarcafé: Mitt första år som lärare

• Location: Zoom samt Sektion Läras Facebooksida
  • Organiser: Forum för samverkan och Sektion Lära
  • Contact person: Andrea Dahlkild

Vår mötesplats för lärarstudenter och verksamma lärare, som tillfälligt flyttat till webben.

Panelsamtal 8 april: Mitt första år som lärare

Välkommen till ett panelsamtal på vårkanten! På terminens tredje och sista Lärarcafé kommer tre nybakade lärare från förskolan, mellanstadiet och högstadiet att berätta om hur de har upplevt sin första tid ute i arbetslivet. Vilka har varit de största utmaningarna? De stora överraskningarna? Hur sätter man gränser för sitt arbete så att man inte jobbar för mycket varje vecka, och vad är bara 100% kul? Många goda råd utlovas till dig som är student eller nybliven lärare.

Var med och fråga ut panelen:

Mimmi Björklund, förskollärare
Hanna Otthén, ämneslärare i högstadiet och gymnasiet
Linnéa Hammarström, grundskollärare i åk 4-6
Moderator: Andrea Dahlkild, Forum för samverkan

Samtalet livesänds på Zoom https://uu-se.zoom.us/s/68462868096 och på Sektion Läras Facebooksida.

Om Lärarcafé
På Lärarcafé träffas lärarstudenter och verksamma lärare/förskollärare för att inspireras av varandra, knyta kontakter och ta del av forskning och skarpa tips kring olika saker som rör läraryrket. Vanligtvis inleds varje tillfälle med en miniföreläsning (30 min) i ett aktuellt ämne, följt av fika för kaffesugna och diskussionslystna. I vår flyttar vi tillfälligt evenemanget till webben. Som vanligt serveras en kort och matnyttig föreläsning eller panelsamtal med möjlighet att ställa frågor och diskutera - minglet får vi spara lite på!